fbpx

Mera vego i skolrestaurangen

Mera vego i skolrestaurangen

Michaela Tengblad
Restaurangchef, Anna Whitlocks gymnasium

11.00–11.45 | Katasalen
Facebookevent

Hör restaurangchefen på Anna Whitlocks gymnasium, Michaela Tengblad, i ett inspirerande seminarium om skolans beslut att sluta med rött kött och istället satsa på vegomaten.

Att sluta man slutade servera kött på skolan blev en självklarhet på Anna Whitlocks gymnasium efter den polska köttskandalen tidigare i år. Istället kommer eleverna in till en lunchbuffé fylld med vegetariska alternativ.

Köttskandalen är inte enda anledningen till att gymnasiet nu helt skippar det röda köttet och satsar på vegomaten. Skolan vill också gå i bräschen och visa att det gröna köket är framtidens kök.

”Det är det enda hållbara ur klimathänsyn och det vill vi jobba för.”

Även Eleverna tycker att det känns bra att skolan satsar på klimatet och att slippa den klimatångest de känner när de äter kött. Både elever och anställda på skolan hoppas att de kan inspirera andra skolor genom sitt gröna kök.

”Det skulle ju verkligen vara fantastiskt om alla skolor i Stockholms stad valde att bli helvegetariska. Det är framtiden.”

Till programmet

Michaela Tengblad