fbpx

Alla mot djuren: föredrag och panelsamtal

Alla mot djuren: föredrag och panelsamtal

Med Pelle Strindlund, djurrättsförfattare

Onsdag 29 mars kl. 18.00–20.00, fysiskt hos IOGT-NTO, Klara Södra kyrkogata 20, Stockholm samt via webbsändning. Evenemangsspråket är svenska. Det är gratis att delta!

 

Lägg till i din kalender

Alla mot djuren

I sin senaste bok Alla mot djuren: de politiska ideologierna och världens varelser undersöker djurrättsförfattaren Pelle Strindlund relationen mellan människa och djur ur perspektivet av de politiska ideologierna.

Detta evenemang inleds med en föreläsning på bokens tema av Pelle Strindlund. Efter föredraget pratar en expertpanel om hur föreställningar om djur och relationen till djur upprätthålls, såväl mer allmänt som ur perspektivet av olika politiska ideologier.

Diskussionen fokuserar på att ge insikter i hur gruppsykologi och andra psykologiska mekanismer, kultur, politik, religion och samhällsnormer samverkar för att upprätthålla ett förtryckssystem som ingen egentligen tycker är ok. Dessa insikter gör det tydligare hur föreställningar och normer kan förändras.

Syftet med detta evenemang är alltså att ge publiken verktyg för att på ett effektivt sätt skapa samhällsförändringar på det djurrättsliga området.

Det fysiska evenemanget inleds av ett mingel, som startar kl. 18.00. Webbsändningen börjar kl. 18.30. Boken finns till försäljning vid det fysiska evenemanget. Om du deltar via Zoom eller vill läsa boken i förväg, går den att köpa i bokhandeln eller låna på bibliotek.

Program för kvällen:
18.00: Mingel
18.30: Föredrag med Pelle Strindlund
18.50: Panelsamtal och publikfrågor

Panel:

  • Pelle Strindlund, författare
  • Per-Anders Svärd, statsvetare och universitetslektor
  • Sara Ytterbrink Nordenskiöld, leg. psykolog
  • Annika Carlsson-Kanyama, docent i industriell ekologi
  • Jens Holm (V), kommunfullmäktigeledamot i Stockholm (tidigare EU-parlamentariker och riksdagsledamot)
  • Amelie Björck, docent i litteraturvetenskap

Panelen

Panelmoderatorer:

  • Per-Anders Jande, Svensk mat- och miljöinformation
  • Anne Casparsson, Svensk mat- och miljöinformation

Evenemanget anordnas med Ratatǫskr Research Group for Literary Animal Studies på Södertörns högskola, förlaget H:ström och studieförbundet NBV.

VegFund
Arrangerat med stöd från VegFund

> Tillbaka till programmet
> Facebookevenemang för Alla mot djuren: föredrag och panelsamtal
> Se evenemanget på YouTube!