fbpx

Vegoforum 2022

Vegoforum 2022

Vegoval 2022


Genomförda evenemang 2022


Samtal om mjölk och politik med mingel och filmvisning av COW

Onsdag 20 april kl. 17.30–20.30
på Zita Folkets Bio i Stockholm

Se panelsamtalet på YouTube!

Cow

Dokumentären Cow, regisserad av den prisbelönta Andrea Arnold, för oss närmare korna och låter oss se både deras skönhet och utmaningarna i deras liv, genom att visa kornas verkliga vardag inom mjölkproduktionen.

Paneldiskussionen fokuserar främst på den djuretiska aspekten av mjölkproduktion och mjölkkornas situation, men även på mjölkens relation till hälsa och miljö. Vi kopplar diskussionen tydligt till politikens roll: djurskyddslagstiftning i teori och praktik, subventioner samt hur samhället hjälper till att upprätthålla myter om mjölk och mjölkproduktion snarare än att försöka begränsa och beivra falsk marknadsföring. Vi diskuterar även hur mjölkindustrin långsiktigt påverkar en hållbar utveckling.

I biljettpriset ingår ett mingel med ett glas vin eller alkoholfri dryck och veganskt tilltugg.

Recension av dokumentären Cow

Mer information


Film och paneldiskussion om mjölk och politik: MILKED

Onsdag 6 april kl. 18.30–21.00
på ABF-huset i Stockholm

Se panelsamtalet på YouTube!

Milked

Dokumentären Milked handlar om mjölkindustrin. Filmen följer en ung aktivist, som går djupt in i mejerilandet och tar sig an jättarna i Nya Zeelands mäktigaste industri, avslöjar greenwashing och söker efter lösningar.

Fokus för den efterföljande diskussionen är politiken bakom mjölken, i Sverige och internationellt. Vi diskuterar såväl miljömässiga som hälsomässiga och djuretiska perspektiv på frågan samt vilka konsekvenser mjölkindustrin har för en hållbar utveckling.

Mer information