fbpx

Så skapar vi en vegansk värld

Så skapar vi en vegansk värld

Med Tobias Leenaert, veganstrateg och författare; medgrundare av ProVeg International

Arrangeras med Djurens Rätt, förlaget Trinambai och studieförbundet NBV. Djurens Rätt är huvudarrangör för evenemanget.

Onsdag 15 mars kl. 18.00 till 20.00 hos IOGT-NTO, Klara Södra kyrkogata 20, Stockholm. Eventspråket är engelska. Klicka nedan för att anmäla dig (via Djurens Rätt)!

 

Lägg till i din kalender

En vegansk värld

Tobias Leenaert driver bloggen The Vegan Strategist och har lång erfarenhet av att arbeta för en vegansk värld. Detta evenemang är en del av en författarturné Tobias Leenaert genomför i Sverige, med anledning av att hans bok Så skapar vi en vegansk värld: ett pragmatiskt förhållningssätt nyligen getts ut på svenska.

Under föredraget får vi höra om varför ett pragmatiskt förhållningssätt är viktigt för att få många att börja ta steg mot en vegansk ideologi och livsstil. För att få fler att förändra sitt beteende gäller det att göra det lätt att göra rätt.

Under föredraget, liksom i boken, ger Tobias Leenaert både strategiska perspektiv med bas i forskning och handfasta, praktiska råd. Vi får bland annat insikter i de psykologiska mekanismer som gör att människor fortsätter äta kött och dricka mjölk trots att de vet vilket lidande det orsakar.

Vi får insikter om vilka sätt att arbeta mot en vegansk värld som är mest effektiva och om hur veganrörelsen kan organisera sig för att bli mer inflytelserik. Leenaert lyfter framgångexempel för rörelsen för att påminna om att det finns många anledningar att vara optimistisk.

Evenemanget arrangeras med Djurens Rätt och förlaget Trinambai, som organiserar den svenska författarturnén samt studieförbundet NBV.

Om Tobias Leenaert
Tobias Leenaert är författare till boken Så skapar vi en vegansk värld: ett pragmatiskt förhållningssätt och driver bloggen The Vegan Strategist. Leenaert har arbetat som talare om strategisk påverkan i veganfrågor under många år och håller föredrag och utbildningar över hela världen.

Han är också en av grundarna av ProVeg International, en organisation för matmedvetenhet som arbetar med internationella beslutsfattande organ, regeringar, livsmedelsproducenter, investerare, media och allmänheten för att ställa om det globala livsmedelssystemet.

Leenaert är mån om att tänka utanför boxen, bygger broar mellan olika grupper och utövar vad han kallar ”långsam opinionsbildning”.

> På engelska
> Dela facebookeventet
> Tillbaka till programmet