fbpx

Arrangörer Vegoforum 2021

Arrangörer Vegoforum 2021

Vegoforums huvudarrangörer är Svensk mat- och miljöinformation, kampanjen Vegonorm och ABF Stockholm. Vegoforum 2021 har också ett antal medarrangörer. Läs mer om alla arrangörer nedan!
 

Svensk mat- och miljöinformation  Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för en hållbar livsmedelssektor.
ABF Stockholm  ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. ABF Stockholm är en del av Arbetarnas bildningsförbund och har ett stort antal ideella organisationer som medlemmar.
Vegonorm  Vegonorm är en kampanj som uppmuntrar skolor, restauranger, organisationer och andra måltidsanordnare att vända på köttnormen och servera vegomat som standard. Kampanjen är en gräsrotsrörelse som drivs ideellt.
Djurens Rätt  Djurens Rätt har funnits sedan 1882 och är idag Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation. Djurens Rätts vision är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.
Klimatklubben  Klimatklubben grundades 8 oktober 2018 som ett initiativ för att samla och sprida klimatengagemang. Nätverket engagerar numera tiotusentals svenskar i klimatfrågan via facebook, instagram och irl.
We Don't Have Time  We Don’t Have Time är ett socialt nätverk för alla som vill vara en del av lösningen på klimatkrisen. Detta sociala medienätverk för klimatet ger ett utlopp för dina initiativ, åsikter och åtgärder.
Vegoparents  Vegoparents är en grupp för föräldrar med en ambition att leva veganskt med sina barn. I gruppen kan man inspireras av varandra, dela mattips samt prata barnomsorg och vardagsliv.
Vego Eco  Vego Eco är en av Sveriges främsta vegetariska matbloggar. Här får du tips och inspiration om frågor rörande klimat, hållbarhet, miljö, djurrätt och hälsa. Veganska recept och veckomenyer förenklar din vardag.
 
Djurens Rätt Stockholm  Djurens Rätt Stockholm är Djurens Rätts största lokalavdelning med mer än 6 000 medlemmar. Djurens Rätts vision är en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.
Vegopedia  Vegopedia har skapat en plattform som samlar de mest populära vegoprodukterna på ett och samma ställe. Du kan vara med och betygsätta produkter och skapa ett uppslagsverk som kan hjälpa andra hitta rätt i vegodjungeln.
Reformaten  Reformaten är en uppmärksamhetskampanj som kräver att svenska regeringen tillsätter en utredning och skapar ett nytt skattesystem för vår mat, som främjar människans och planetens hälsa.
Veganföreningen  Veganföreningen driver frågor kring djurrätt, etik, miljö, veganodling och hälsa. Föreningen informerar också om veganmat och veganprodukter via webbplats och facebook och arrangerar kurser och föredrag om veganmat, veganbarn och veganodling.
Svenska Vegetariska Föreningen  Svenska Vegetariska Föreningen är en organisation som verkar för att fler ska ha möjlighet att välja vegetariskt för hälsan, djuren och klimatet. Organisationen verkar opionsbildande genom påverkan och kunskapspridning.
Nyhetsmagasinet Syre  Syre är en familj av nyhetstidningar för alla som vill förändra världen och se ett fritt, demokratiskt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. Djurrätt är ett viktigt fokus för tidningarna.
Matmagasinet VEGO  VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här finner du grön mat när den är som bäst, från vegofierade klassiker till nya favoriter. Recept, tips, inspirerande artiklar, intervjuer, kostråd, krönikor och mycket mer.