fbpx

Kostens kraft

Kostens kraft

Med David Stenholtz, överläkare i Onkologi

Fritt inträde! Måndagen 22 maj på IOGT-NTO-gården i Klara, Klara Södra kyrkogata 20, Stockholm. Föredraget ges två gånger under kvällen. Välj mellan det tidiga föredraget kl. 17.00–18.00 eller det sena föredraget kl. 19.00–20.00.

 

Kostens Kraft

David Stenholtz är överläkare i onkologi och författare till boken Kostens kraft: en vetenskaplig genomgång av matens potential. Denna föreläsning baseras på innehållet i boken och belyser hur du kan förbättra din hälsa genom sundare matval.

Livsmedelsverket rekommenderar i sina kostråd att vi ska äta mindre kött och feta mejeriprodukter och mer från växtriket. David Stenholtz går under föredraget igenom bakgrunden till dessa råd och fokuserar speciellt på fördelarna med växtbaserad mat ur ett hälsoperspektiv – samma kost som är fördelaktig ur ett planetärt perspektiv. Vad händer egentligen i kroppen när du övergår från blandkost till att äta hela vegetabilier?

David Stenholtz är överläkare i onkologi och har i många år intresserat sig för hur maten påverkar hälsan. Han har studerat nutritionsepidemiologi och grundade 2013 föreningen Läkare för framtiden. Organisationen har fört samman vårdpersonal och forskare inom nutrition och verkat för att sprida kunskap om kostens hälsoeffekter inom sjukvården och till den breda allmänheten.

Boken Kostens kraft kommer ut i handeln i augusti 2023, men finns tillgänglig att köpa redan nu, för dig som besöker föreläsningen.

Evenemanget anordnas med Läkare för framtiden och studieförbundet NBV.

> Tillbaka till programmet
> Facebookevenemang för Kostens kraft med David Stenholtz
> Anmäl dig här!