fbpx

Demokratiworkshop: påverka politiken i vegovänlig riktning

Demokratiworkshop: påverka politiken i vegovänlig riktning

Jens Holm (V)
Ordförande i riksdagens trafikutskott och klimatpolitisk talesperson

Annika Hirvonen Falk (MP)
Fd vice ordförande i riksdagens justitieutskott

13.00–13.45 | Brantingrummet
Facebookevent

Under denna workshop får du tips från två erfarna politiker om hur du kan göra din röst hörd i politiken. Hur kontaktar man sina folkvalda representanter? Vilka möjligheter har man att påverka politiken mellan valen? Hur får man politiker och partier att lyssna? Workshoppen ger dig som är engagerad i vegofrågor kunskap om hur du och din organisation kan påverka mer effektivt på alla politiska nivåer.

Politikerna berättar om vad som är på gång i rikspolitiken när det gäller mat och miljö, minskad köttkonsumtion och bättre villkor för vegomat. De pratar också om de effektivaste metoderna för att lyfta en fråga på den politiska dagordningen och vilka som är de viktigaste argumenten för dem att dra ner på köttet. Du får även praktiska tips om hur du kan vara med och påverka politiken. Detta pass är upplagt som en interaktiv workshop, där du kan ställa frågor under tidens gång.

Om politikerna

Jens Holm
Jens Holm är klimatpolitisk talesperson< för Vänsterpartiet och ordförande i riksdagens trafikutskott. Jens har tidigare varit bland annat EU-parlamentariker och suttit i riksdagens miljö- och jordbruksutskott. Jens har länge varit engagerad i djurrättsfrågor och köttets miljöpåverkan.

Annika Hirvonen Falk
Annika Hirvonen Falk är fd riksdagsledamot för Miljöpartiet och har bland annat varit vice ordförande i riksdagens justitieutskott och miljöpartiets talesperson för rätts- och jämnställdhetspolitik samt HBTQ-frågor. Annika har även erfarenhet från kommunpolitiken i Sundbyberg.

Till programmet

Jens Holm och Annika Hirvonen Falk