fbpx

Kon eller klimatet: Greenpeace tar sig an köttfrågan

Kon eller klimatet: Greenpeace tar sig an köttfrågan

Frode Pleym
Sverigechef, Greenpeace

Sandra Lamborn
Sakkunnig livsmedelsfrågor och volontärkoordinator, Greenpeace Sverige

11.00–11.45 | Brantingrummet
Facebookevent

Under detta föredrag får du veta mer om hur Greenpeace arbetar globalt, regionalt och lokalt för en reducering av köttproduktionen och köttkonsumtionen – och hur organisationen tror att vägen dit ser ut.

Frode Pleym och Sandra Lamborn från Greenpeace går under föredraget också in på frågorna om varför miljörörelsen varit så försiktiga med att prata kött, om det akuta problemet och om vikten av att samarbeta för att nå gemensamma mål.

”Allt fler oroar sig över den effekt ökad köttkonsumtion i världen har på miljö och klimat. Boskapsuppfödare världen över har skövlat miljontals kvadratkilometer skog för att bereda plats för mer betesmark, vilket minskar naturens förmåga att ta hand om koldioxid från atmosfären. Industriell köttproduktion har också andra negativa aspekter som vanvård av djur, hög vattenåtgång och omfattande antibiotikaanvändning.

Vi måste börja fundera över vår köttkonsumtion och förändra våra matvanor. En mer växtbaserad kost är bättre för vår hälsa, vårt klimat, våra skogar, våra floder och hav, och för den globala livsmedelsförsörjningen.”

Till programmet

Greenpeace