fbpx

Restaurangbranschen och det växtbaserade köket

Restaurangbranschen och det växtbaserade köket

Medarrangör:
Plantable Cooking Contest 2019

Eugen Stolin (presentatör)
Medgrundare till Vegetariska Kockars Förening och tävlingsledare för Plantable Cooking Contest

Linda Andersson Hafner (moderator)
Författare till den prisbelönta kokboken Hjälp! Veganer på middag

Anders Ramsay
Internationellt prisad vegokock som under flera år arbetat med den vegetariska menyn på Nobelmiddagen

Mats-Peter Kristiansen
Kock och vinnare av Plantable Cooking Contest 2018

Panelen kommer ev. att uppdateras med fler kockar.

13.00–13.45 | Per-Albinrummet
Facebookevent

Enligt livsmedelsbranschen fortsätter efterfrågan av växtbaserade livsmedel att öka i Sverige. Konsumenter väljer att äta mer grönt både hemma och på restaurang.

Denna samtalspanel av professionella kockar diskuterar utvecklingen av det växtbaserade köket inom restaurangbranschen. Märker kockar den ökade efterfrågan, vilka utmaningar finns det och vilka möjligheter ser kockar fram emot, är några frågor som vi fördjupar oss i under samtalet.

Samtalet presenteras av Plantable Cooking Contest, som anordnas av Vegetariska Kockars Förening och är Sveriges enda växtbaserade mattävling.

Syftet med Vegetariska Kockars Förening är att skapa gemenskap för kockar som vill utbyta erfarenheter om vegomat, att förmedla kunskap om det växtbaserade köket samt att inspirera både restaurangbranschen och allmänheten att satsa på kost med ingredienser från växtriket.

Målet med Plantable Cooking Contest är att accelerera utvecklingen av det växtbaserade köket, att sätta maten i fokus, och att skapa ett forum och verktyg där kockar gemensamt driver utvecklingen framåt – inte enbart tävla mot varandra.

Om kockarna

Anders Ramsay
Anders Ramsay utnämndes till Årets gröna kock redan 1998. Han har under flera år arbetat med den vegetariska menyn på Nobelmiddagen och vann 2015 The Vegetarian Chance, en internationell vegetarisk kocktävling i Milano. Han driver idag en konsult- och utbildningsbyrå inriktad på det gröna köket samt det egna projektet Tenzo. Medgrundare till Vegetariska Kockars Förening.

Mats-Peter Kristiansen
Mats-Peter Kristiansen är vinnaren av Plantable Cooking Contest 2018. Han har en bakgrund som kock på några av Göteborgs bästa krogar och har även jobbat på Svenska Ambassaden i Washington DC, USA. Idag driver han cateringfirman Spira Foods i Göteborg.

Till programmet

Plantable Cooking Contest