fbpx

Växtbaserat Sverige: Växtbaserade livsmedel bör ges bättre villkor

Växtbaserat Sverige: Växtbaserade livsmedel bör ges bättre villkor

Cecilia McAleavey
Director Sustainable Eating & Public Affairs på Oatly och ordförande för Växtbaserat Sverige

10.00–10.45 | Palmesalen
Facebookevent

Det pågår ett konsumentdrivet skifte mot allt mer växtbaserad kost i Sverige och stora delar av övriga världen. Speciellt unga drar ner kraftigt på köttkonsumtionen. Försäljningen av vegetabiliska livsmedel ökar kraftigt och den globala marknaden för växtbaserade proteiner väntas växa till 50 miljarder kronor till 2023.

Denna kostomställning banar väg för bättre folkhälsa och är en del av lösningen på många av våra allvarligaste miljöutmaningar. Det finns också stora affärsmöjligheter när människor nu ställer om till mer vegetarisk kost. Samtidigt halkar politiken och regelverk efter.

Cecilia McAleavey är Director Sustainable Eating & Public Affairs på Oatly och ordförande för branschorganisationen Växtbaserat Sverige, som organiserar livsmedelsföretag som satsar på växtbaserade produkter. Under detta seminarium berättar Cecilia om framgångarna för växtbaserad mat och hur politik och regelverk kan utvecklas för att stötta utvecklingen, istället för att som idag hämma den genom att gynna animaliska produkter på bekostnad av växtbaserade.

Debattartikel från Växtbaserat Sverige: Växtbaserade livsmedel bör ges bättre villkor

Till programmet

Cecilia McAleavey