fbpx

Vegoforum 2020:1 | Vego i skolan

Vegoforum 2020:1 | Vego i skolan

Lördagen 28 mars kl. 12–16
Hedénsalen
, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Eventet är gratis, men föranmälan krävs. Anmäl dig här!

Facebookevent

 

Program

12.00–12.30:
Mingla med föreläsare, medarrangörer och sponsorer.

Lunchmacka med dryck serveras.

12.30–12.40:
Välkommen!

Svensk mat- och miljöinformations ordförande Per-Anders Jande hälsar välkommen

12:40–13.10:
Matvanor för livet: vad säger Livsmedelsverket om vego i skolan?

Ulrika Backlund
Projektledare för projektet hållbart skolmåltidssystem på Livsmedelsverket

13.10–13.30:
”Vi la bollen i elevernas händer” – ett grönt rum i Karlstad

Alain Grenard
Kostchef i Karlstad och en av hjärnorna bakom Green Room, en egen matsal för vegomaten som tiodubblade vegoätandet

13.30–14.00:
Skolmåltiden som drivkraft för ökad hållbar vegetabilisk produktion och konsumtion

Sara Jervfors
Kostchef i Södertälje och Gnesta och projektchef för MatLust

14.00–14.30:
Vegolyftet!

Magnus Naess
Skolkock på Globala gymnasiet i Stockholm och utbildare i växtbaserad matlagning för skolan via Vegolyftet

14.30–15.00:
Kaffe och fruktstund med ekologisk frukt från Årstiderna

Mingla med föreläsare, medarrangörer och sponsorer

15.00–15.25:
Så får man förskolebarn att älska linser och spenat

Petra Cavini
Vegobloggare och innovativ skolkock, med erfarenhet från förskola och grundskola

15.25–15.50:
Recept för framgång – så får man vegosatsningar i skolan att bli framgångsrika

Panelsamtal med föredragshållarna och frågestund med publiken. Moderator: Per-Anders Jande

15.50–16.00:
Tack för idag!

Avslutning och information om workshop för dig som vill engagera dig för vego i skolan