fbpx

Workshop: Lär dig skriva effektiva debattartiklar och insändare

Svensk mat- och miljöinformation arrangerar en serie föreläsningar och workshoppar om opinionsbildning och politisk påverkan inför valet 2018. Tanken är att ge dig verktyg för att bli mer aktiv i de demokratiska processerna.

Detta är den andra workshoppen i serien. Workshoppen är öppen för dig som är aktiv medlem i Svensk mat- och miljöinformation – och för dig som vill bli aktiv. Passa på att anmäla dig idag. Antalet platser är begränsat!

Workshop: Lär dig skriva effektiva debattartiklar och insändare

Medverkande
Jonas Norberg, debattexpert på Svensk mat- och miljöinformation

Plats
Plats: NBV, Klara södra kyrkogata 20, Stockholm

Tid
7 december 2017 kl. 17.30–19.30

Antal platser
10

Anmälan till
jande@smmi.se

Jonas Norberg

Under denna workshop delar en av Sveriges skickligaste insändar- och debattartikelskribenter i vegofrågor, Jonas Norberg, med sig av sina tips på hur man skriver en bra insändare/debattartikel. Vi går igenom allt från innehåll, textstruktur och längd till timing, aktualitet och andra knep för att få sin debattext publicerad.

Vi går även igenom det praktiska med att skicka en debattartikel. Vilken information om mig ska jag bifoga? Var hittar jag adresser till tidningsredaktionernas insändar- och debattsidor? Vilka teckenbegränsningar har olika tidningar? Vilken typ av material tar olika tidningar in? Vilka kräver ensamrätt? Vilken tidning eller annat debattforum väljer jag för olika typer av innehåll? Var når jag ut bäst? Hur många läsare når jag via olika forum?

Vi avslutar med en skrivarverkstad, där vi skriver insändare, ger varandra konstruktiv kritik, förbättrar och skickar iväg insändarna!

Kolla in befria.nu:s insändarservice för djurrätts- och vegofrågor!