Alla Vegoforums event är gratis, men föranmälan krävs. Anmäl dig här för att försäkra dig om att få plats på årets första forum! Vi bjuder på växtbaserad lunch, om du anmäler dig senast 7 dagar i förväg.
Många kommuner och skolor satsar på att göra sin måltidsverksamhet mer hållbar och klimatsmart och speciellt sker satsningar på vegomaten.
På Vegoforum 28 mars på ABF-huset i Stockholm är temat just Vego i skolan. Vad säger forskningen och Livsmedelsverket om hur vi bör äta för planeten och hälsan? Kommuner och skolor som haft lyckade satsningar på vegomat delar med sig av sina tips om elevengagemang och kommunikation. Och det blir även praktiska tips om matlagning. Det blir en inspirerande eftermiddag!
Några av talarna under dagen är:
Ulrika Backlund Projektledare för projektet hållbart skolmåltidssystem på Livsmedelsverket |
|
Alain Grenard Kostchef i Karlstad och hjärnan bakom Green Room, en egen matsal för vegomaten som tiodubblat vegoätandet på Älvkullegymnasiet |
|
Sara Järvfors Kostchef i Södertälje och Gnesta samt projektledare för projektet MatLust |
|
Magnus Naess Skolkock på Globala gymnasiet i Stockholm och utbildare i växtbaserad matlagning för skolan via Vegolyftet |
|
Petra Cavini Vegobloggare och innovativ skolkock, med erfarenhet från förskola och grundskola |
Vi ses väl där?
Sprid gärna anmälningslänken och facebookeventet för Vegoforum 2020:1 | Vego i skolan!