fbpx

Pressmeddelande: Vegoforum 2019 – vego för alla!

Den 10 mars anordnas Vegoforum för sjunde gången i ABF-huset i Stockholm. Vegoforum är en seminariedag och mässa på ABF-huset i Stockholm om fördelarna med vegomat – för miljön, den globala matförsörjningen, djuren och hälsan. Forumet arrangeras av Svensk mat- och miljöinformation och ABF Stockholm. Vegoforum 2019 blir det största hittills. Forumet är kostnadsfritt.

Dagen kommer att vara fullspäckad med seminarier, workshoppar, utställare och har utrymme för diskussion och mingel. Forumet har något för alla, från den som bara är nyfiken på vegomat till den som engagerar sig för miljön, djuren eller hälsan. Forumet har också aktiviteter för barnen, som pysselhörna, lekrum och cirkusworkshop.

Den senaste tiden har det kommit flera tunga forskningsrapporter, som visar att vi måste dra ner drastiskt på djurhållning och köttkonsumtion och äta mer från växtriket – såväl för att kunna nå klimat- och miljömål, som för att kunna mätta en växande världsbefolkning och värna vår hälsa.

Förutom mycket pepp och information om fördelarna med vegomat för individer har därför Vegoforum i år extra stort fokus på att låta forskare, lantbrukare, experter, opinionsbildare och politiker hålla seminarier och delta i diskussioner om vad politiken kan göra för att underlätta omställningen mot en mer växtbaserad kost.

– I EU äter vi ungefär dubbelt så mycket kött som det globala genomsnittet. I dag utgör vi människor och de djur vi håller för kött, mjölk och andra animaliska produkter 96 procent av däggdjurens biomassa. De vilda däggdjuren utgör bara 4 procent av biomassan. För den biologiska mångfaldens och klimatets skull måste vi sänka köttkonsumtion kraftigt, säger Per-Anders Jande, projektledare för Vegoforum 2019.

MER INFORMATION OM VEGOFORUM 2019
Mer information och fullständigt program finns på Vegoforums webbplats och facebooksida samt i facebookeventet för Vegoforum 2019.

vegoforum.se
facebook.com/vegoforum
facebook.com/events/716670228691832/

TID OCH PLATS
Söndag 10 mars 2019 kl. 09.30–15.30 i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

KONTAKT
Mejla eller ring om du vill boka tid för intervju med arrangörerna, någon av föreläsarna eller utställarna – eller om du har frågor om eventet.

Per-Anders Jande
Projektledare för Vegoforum 2019
info@vegoforum.se
073-891 07 27

OM ARRANGÖREN
Vegoforum arrangeras för sjunde året i rad av Svensk mat- och miljöinformation i samarbete med ABF Stockholm. Svensk mat- och miljöinformation är en ideell förening som informerar om matens miljöpåverkan och arbetar för en hållbar livsmedelssektor.