fbpx

Upplev grisens liv i virtual reality

Djurrättsalliansen kommer till Vegoforum med virtual reality-upplevelsen iAnimal. Med ett VR-headset kan du uppleva de olika delarna av en gris liv i djurindustrin, inklusive det sista andetaget på slakteriet. Denna starka upplevelse lämnar ingen oberörd.

iAnimal

Vad som gör det här filmmaterialet unikt är att det är filmat med högteknologiska virtual reality-kameror som gör att betraktaren kan se filmen i 360 grader. I filmen visas grisarnas liv ur deras perspektiv, från födsel till död.

– Virtual reality öppnar upp dörrarna till en värld som tidigare varit väl undangömd från allmänheten. Nämligen hur djur föds upp och dödas för att bli mat. Med hjälp av det banbrytande projektet iAnimal kan vi nu ge alla en möjlighet att uppleva djurens verklighet, säger Daniel Rolke, talesperson för Djurrättsalliansen.

Filmerna är utformade för att ses med ett speciellt VR-headset, vilket gör att betraktaren kan se sig omkring genom att vrida huvudet. Materialet i filmen har samlats av Animal Equality under 1,5 år och kommer från olika grisuppfödningar och slakterier från flera delar av världen, bland annat Storbritannien, Tyskland, Italien och Spanien. Men standardiseringen av metoder och anläggningar gör att djurfabrikerna är väldigt lika världen över.